Rosso di Montalcino DOCG
Vinaře vybíráme osobně a máme s nimi vztah jako víno
Držíme stovky vín skladem
Víno dopravíme
bezpečně po celé ČR
Od 1.500,- Kč doprava zdarma
Detailní popis produktu
Rosso di Montalcino je právem považováno za mladšího bratra slavnějšího Brunella di Montalcino a vyrábí se z nejpěstovanější italské modré odrůdy Sangiovese, potažmo jejího klonu Sangiovese Grosso. Tato odrůda je úzce spjata s Toskánskem, kde propůjčuje své vlastnosti například v zóně Chianti classico, okolo města Montepulciano nebo právě na kopcích věhlasného Montalcina. Název Sangiovese je starobylé spojení dvou slov Sangius Jovis, což znamená Jupiterova krev. Možná protože vína z této odrůdy mají temně rubínovou barvu a čím více stárnou, tím více jdou ve víně cítit terciální železité tóny.
Vinařství Tenuta di Sesta je tradiční vinařství přímo z Montalcina, které se pyšní svou tradicí, vášní a neustálým vývojem a propagací Sangiovese.
Rosso di Montalcino zrálo 8 měsíců v sudech ze slavonského dubu, disponuje jemným, ale dlouhotrvajícím aroma lesního ovoce, sametovými tříslovinami a harmonickou kyselinkou. Doporučujeme otevřít alespoň hodinu před servisem, ulít po ramena lahve a nechat víno probudit k životu. Užijte si samotné, nebo s grilovanými hovězími masy, polotvrdými sýry nebo doplňte k plnohodnotným prvním chodům.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÉ VÍNO |
---|---|
Druh vína: | Suché |
Země: | Itálie |
Odrůda: | Sangiovese |
Region: | Toskánsko |
Archivace: | 10 let |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 15 % |
? Intenzita: | 65 |
? Třísloviny: | 50 |
? Plnost těla: | 65 |
? Svěžest: | 70 |
? Harmonie: | 80 |
Barva: | Tmavě rubínově červená |
Chuť: | Suché a intenzivní aroma lesního ovoce, ostružin a lékořice s příjemnými tříslovinami |
Párování: | hovězí maso, grilovaná drůbež, pečeně |
TENUTA DI SESTA
Tenuta di Sesta je tradiční italské rodinné vinařství, které má od roku 1995 pod svou taktovkou Giovanni Ciacci s rodinou. Zakládají sí na tradičním zrání vína ve velkých dubových sudech a moderním přístupu, který respektuje měnící se přírodní podmínky. Tak se dle rodiny Ciacci dá totiž vyjádřit chuť vína, pocházejícího z výjimečné oblasti Montacilna, úplně nejlépe.