Rosso di Montalcino DOCG

Novinka Tip
Neohodnoceno
510 Kč 85 Kč / 1 ks
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Vinaře vybíráme osobně a máme s nimi vztah jako víno

Držíme stovky vín skladem

Víno dopravíme
bezpečně po celé ČR

Od 1.500,- Kč doprava zdarma

Detailní popis produktu

 

Rosso di Montalcino je právem považováno za mladšího bratra slavnějšího Brunella di Montalcino a vyrábí se z nejpěstovanější italské modré odrůdy Sangiovese, potažmo jejího klonu Sangiovese Grosso. Tato odrůda je úzce spjata s Toskánskem, kde propůjčuje své vlastnosti například v zóně Chianti classico, okolo města Montepulciano nebo právě na kopcích věhlasného Montalcina. Název Sangiovese je starobylé spojení dvou slov Sangius Jovis, což znamená Jupiterova krev. Možná protože vína z této odrůdy mají temně rubínovou barvu a čím více stárnou, tím více jdou ve víně cítit terciální železité tóny.

Vinařství Tenuta di Sesta je tradiční vinařství přímo z Montalcina, které se pyšní svou tradicí, vášní a neustálým vývojem a propagací Sangiovese. 

Rosso di Montalcino zrálo 8 měsíců v sudech ze slavonského dubu, disponuje jemným, ale dlouhotrvajícím aroma lesního ovoce, sametovými tříslovinami a harmonickou kyselinkou. Doporučujeme otevřít alespoň hodinu před servisem, ulít po ramena lahve a nechat víno probudit k životu. Užijte si samotné, nebo s grilovanými hovězími masy, polotvrdými sýry nebo doplňte k plnohodnotným prvním chodům. 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÉ VÍNO
Druh vína: Suché
Země: Itálie
Odrůda: Sangiovese
Region: Toskánsko
Archivace: 10 let
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 15 %
? Intenzita: 65
? Třísloviny: 50
? Plnost těla: 65
? Svěžest: 70
? Harmonie: 80
Barva: Tmavě rubínově červená
Chuť: Suché a intenzivní aroma lesního ovoce, ostružin a lékořice s příjemnými tříslovinami
Párování: hovězí maso, grilovaná drůbež, pečeně
Položka byla vyprodána…

TENUTA DI SESTA

Tenuta di Sesta je tradiční italské rodinné vinařství, které má od roku 1995 pod svou taktovkou Giovanni Ciacci s rodinou. Zakládají sí na tradičním zrání vína ve velkých dubových sudech a moderním přístupu, který respektuje měnící se přírodní podmínky. Tak se dle rodiny Ciacci dá totiž vyjádřit chuť vína, pocházejícího z výjimečné oblasti Montacilna, úplně nejlépe.